Atlasmassage

Een korte, doeltreffende massage bij nek- en schouderklachten

Wie heeft het tegenwoordig niet: een pijnlijke nek, schouder of arm als gevolg van overbelasting. Ook migraine, cluster- en chronische hoofdpijnen komen veelvuldig voor.

Door de Atlasmassage wordt met een speciale massagetechniek de nek en schouders op een zachte en natuurlijke wijze los gemaakt en de doorbloeding extra gestimuleerd. Hierdoor is het lichaam zelf in staat te genezen om de klachten te laten verdwijnen.

Op deze manier kunnen de pijnklachten door scheefstand van nekwervels, de wervels tussen de schouderbladen, armklachten en beperking in het naar links en rechts kijken etc., snel en effectief, maar op een uiterst zachte en veilige manier, worden verbeterd.

Met de Atlasmassage is 10 minuten zacht masseren ruim voldoende voor een merkbaar resultaat. Bij extreme nek- en schouderklachten is het dan ook beter om de Atlasmassage 3 keer 10 minuten toe te passen dan 1 keer een half uur. Het effect is vaak vele malen groter dan bij andere therapieën of massages en het voorkomt vervelende napijn of een beurs gevoel.

 

Atlas-Lumbaalmassage

Een korte, doeltreffende massage bij rug-, nek- en schouderklachten

De Atlas- Lumbaalmassage is een zachte methode voor het gehele lichaam om de doorbloeding en het zelfgenezend vermogen te stimuleren. In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect ten opzichte van veel, aan de wervelkolom gerelateerde klachten.

De Atlas-Lumbaalmassage begint met een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier het beenlengteverschil wordt opgeheven en een scheefstand in het bekken op een natuurlijke wijze wordt gecorrigeerd.

Het SI-gewricht is de verbinding tussen het bekken en de wervelkolom. Veel lage rugklachten met uitstraling naar het been, moeite met bukken en zelfs knie-, enkel en voet- klachten worden vaak veroorzaakt door een vastzittend SI-gewricht. Ook dit gewricht wordt op een zachte en pijnloze manier losgemaakt, waardoor de klachten in de meeste gevallen verdwijnen.

Als gevolg van een vastzittend SI-gewricht worden vaak de aanhechtingen van de spieren op de bekkenrand overbelast, waardoor er pijn en een vermoeiend gevoel in de onderrug ontstaat. Door een korte massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en verdwijnen de “kabels’ na korte tijd, waardoor er snel verlichting optreedt.

De Atlas-Lumbaalmassage is in te zetten bij vrijwel alle aan de wervelkolom gerelateerde klachten.

Wilt u een afspraak voor een behandeling maken?
Bel Ben de Graaf in Groningen op 06-40718237 of stuur een e-mail.

 

Opmerking

De Atlas- en Atlas-Lumbaalmassage zijn zachte methodes om de doorbloeding en het zelf-genezend vermogen te stimuleren. In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect ten opzichte van veel, aan de wervelkolom gerelateerde klachten.

Het is echter geen therapie of geneeswijze en valt dus buiten de reguliere of alternatieve zorg. Ondanks dat de meeste cliënten van mij aangeven dat ze al bij de eerste keer een ongekend positief resultaat hebben ervaren, is het resultaat per persoon verschillend. Ik kan daarom geen garanties geven en wil en kan geen medische claims doen met betrekking tot de Atlas-Lumbaalmassage en de BackBalance-methode.

Bij ernstige medische klachten is het sterk aan te raden eerst met uw behandelend arts of specialist te overleggen alvorens een behandeling te ondergaan. Bij de geringste twijfel zal ik u echter altijd eerst doorverwijzen naar de reguliere zorg.