Werkdruk, deadlines, hoge productiecijfers en vergaande efficiency met veel werkuren achter de computer eisen in de tegenwoordige tijd hun tol in het bedrijfsleven. Ze leiden tot stressklachten, RSI/CANS en andere lichamelijke en psychische problemen. Een ziektedag per werknemer kost een bedrijf gemiddeld € 250,- (bron: Achmea). Werknemers die met plezier en enthousiasme naar hun werk gaan, zijn minder vaak ziek. Ze zetten zich bovendien beter in. Houd uw werknemers – en daarmee uw bedrijf – gezond met onze hulp.

Wij zorgen voor een optimale mix van werk en ontspanning. Dat doen wij met stoelmassage en advies over werkplek en werkhouding (ergonomie). Bij verschillende bedrijven en instellingen heeft dit al geleid tot een aanzienlijk lager ziekteverzuim en een hogere betrokkenheid.

In 20 minuten een ander mens

STRAC laat uw medewerkers genieten door het geven van stoelmassages op de werkplek. Dit werkt ontspannend en kan stress gerelateerde klachten voorkomen, wegnemen of verminderen. Die spanningen kunnen immers aanleiding geven tot grotere klachten zoals bijvoorbeeld pijn in nek, rug en schouders, RSI /CANS, burn-out en/of een algemeen verminderd gevoel van welzijn. In 15 tot 20 minuten masseren we hoofd, nek, schouders, heupen, armen en handen. Dat gebeurt over de kleren heen. De behandeling vindt plaats in uw bedrijf in een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel. Uw werknemers worden in korte tijd een ander mens, met nog meer energie en plezier in hun werk.

Mogelijk belastingvoordeel

Steeds meer ondernemers die op deze wijze investeren in een preventief gezondheidsbeleid ervaren het rendement. Dit komt mede tot uiting in een daling van het ziekteverzuim. Bovendien heeft een positieve invloed op de arbeidsmotivatie van uw medewerkers. De investering betaalt zich op die manier direct terug. Als u stoelmassages op de werkplek wilt aanbieden kan dat tevens belastingvoordeel opleveren.

Fiscaal voordeel

Stoelmassages voor bedrijven zijn fiscaal aftrekbaar gezien de inmiddels bewezen preventieve waarde. Dit zijn de criteria:

  • De stoelmassage vindt plaats onder werktijd
  • Stoelmassage is opgenomen in het Arbo jaarplan
  • De kosten worden door de werkgever gedragen
  • Stoelmassage valt buiten de Werkkostenregeling (WKR)

Heeft u hierover vragen? Wij vertellen u graag meer.

Wilt u een afspraak voor een proef stoelmassage maken? 
Bel Ben de Graaf in Groningen op 06-40718237.