Een massage is een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid te wrijven, te strijken of de huid te kneden. Een massage dient vooral om spierstijfheid of krampen te verlichten of weg te nemen, de bloedsomloop te verbeteren en de spieren helpen te ontspannen.

Stress wegnemen

Massage maakt ons bewust hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart. Teveel stress leidt tot een permanente spanning in de spieren. Deze spanning of gespannenheid belemmert de doorstroming van energie of doorbloeding. En dat leidt tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grotere kans op overbelasting en blessures. Massage kan helpen deze spanning te verminderen en het lichaam de kans geven zich met de eigen energie te genezen.

Invloed op veel klachten

Massage kan invloed hebben op het zenuwstelsel, circulatie en stofwisseling en wordt ook ingezet tegen migraine, artritis, pijn in de onderrug, benen, nek en schouders, bij ademhalingsproblemen, spijsverteringsproblemen en herstel na blessures. Een zachte massage heeft een verzachtende werking op de sensorische zenuwen. Een krachtigere massage versnelt de bloedsomloop en helpt afvalproducten van het lichaam af te drijven. Nochtans is er geen bewijs dat een massage vet of vetweefsel kan verminderen of veranderen.

Zo lang als nodig is

Een massagebehandeling duurt afhankelijk van de vorm en het doel tussen de 15 en 90 minuten.

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Stuur een e-mail naar  of bel 06 40718237.