In eerste instantie gaat u op de massagebank liggen, zodat het verschil in beenlengte kan worden bepaald. Vervolgens behandelen we bekken, rug, nek, schouders en armen. Iedere vergrote gewrichtsspleet betekent een blokkade in de energiestroom en veroorzaakt na verloop van tijd pijnklachten. Zulke “uitgerekte” gewrichten zijn bovendien niet volledig belastbaar. Met behulp van de DORN-methodiek kunnen we de gewrichten op een lichaamsvriendelijke wijze terugzetten in de juiste positie.

Correctie tijdens beweging

Een groot verschil tussen de DORN-therapie en vele andere vormen van manuele therapie, is dat bij de DORN-methode de correctie van de wervels plaatsvindt tijdens de beweging van de cliënt. U werkt dus actief mee om de correctie te bewerkstelligen. Terwijl we door middel van de duimen druk uitoefenen, beweegt u een arm (danwel een been of het hoofd) in een pendelbeweging. Juist in deze samenwerking ligt de kracht van de methode: doordat de spieren als het ware worden “afgeleid” kunnen ze de wervelcorrectie niet tegenwerken. In rust houden de spieren de wervels in de verkeerde positie vast en is een correctie alleen mogelijk tegen de weerstand van de spieren in.

Na de behandeling

Het is van belang dat u na de behandeling een dag of 3 niet zwaar tilt en zo evenwichtig mogelijk beweegt. U kunt wat spierpijn krijgen op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dit betekent dat de nieuwe positie van de wervels gestabiliseerd wordt. Na de behandeling is het verstandig om veel water en/of thee te drinken om het ontgiften te bevorderen.

Maak een afspraak voor een behandeling. Bel met Ben de Graaf in Groningen, 06 40718237 of mail naar .